kurs hos Floria Moria

DYRKING 


I dette kurset ønsker vi å inspirere deg til å dyrke dine egne snittblomster og gi deg den nødvendige verktøykassa du trenger for å komme i gang. Kurset passer for hageglade, hobbygartnere og nybegynnere.

 • plan for sesongen
  Med litt god planlegging er det fullt mulig å ha snittblomster i flor fra mars til oktober. Og det er så uendelig mye fint du kan dyrke!
  Vi går igjennom bukettens elementer, gode sorter for snitt i de ulike plantegruppene, og hvordan du kan oppnå blomstring hele sesongen igjennom. Du vil få en innføring i hvordan du kan lage din egen plan for sesongen og utnytte dyrkingsarealet du har på en best mulig måte. 
 • dyrkingsteknikk
  Praktisk, grunnleggende kunnskap om dyrking av snittblomster.  Temaet er stort og du blir ikke utlært- men forhåpentligvis vil du sitte igjen med en trygghet til å starte opp selv, og noen triks i ermet for å oppnå gode dyrkingsresultater. Fokus er på ettårige vekster og georginer. Vi skal bl.a. innom såteknikk, såtidspunkt og "gjentagende såing", planteavstand, ugressbekjempelse, oppbinding, topping av planter og høstetidspunkt. 
 • så selv
  Vi sår hvert vårt pluggbrett med utvalgte favoritter fra Floria Moria sortimentet. Ca 10 ulike sorter og 77 planter totalt. Dette vil utgjøre en fin snitthage å starte med, som vil gi deg rikelig med blomster utover sommeren.

Kurset varer i 3,5 timer, inkludert pause med enkel servering. 12 deltagere per kurs. Etter kurset vil du få et digitalt kurshefte med nyttig kunnskap om planlegging og dyrking. 

Pris 1450 kr  

Kursdager i 2022

onsdag 20. april kl. 18-21.30 (fullbooket)
lørdag 23. april kl. 11-14.30 (fullbooket)
lørdag 30. april kl. 11-14.30 (fullbooket)

BLOMSTER OG FOTO

Lite gir meg mer glede enn å lage frodige dekorasjoner av blomster jeg har dyrket selv! Og om jeg i tillegg klarer å fange litt av magien i bilder er lykken komplett. 

I dette kurset er det akkurat det vi skal gjøre. Plukke blomster i åkeren, dekorere og fotografere! Jeg har invitert med fotograf Kristine Hellemo Larsen, og sammen vil vi lage en dag fylt med foto og blomstermagi.

Blomsterdekorasjon
I denne seksjonen vil du lære å lage blomsterdekorasjoner med et naturlig, romantisk utrykk, av de vakreste blomster fra åkeren. Jeg (Marthine) vil først vise og fortelle hvordan jeg lager dekorasjoner, med en gjennomgang av teknikk, komposisjon, form og farge. Videre får du gå ut i blomsteråkeren, plukke blomster og lage din egen unike dekorasjon. Dekorasjonen, inkludert vase, får du selvfølgelig med deg hjem.

Fotografering
Kristine har jobbet som profesjonell fotograf i 16 år og er en mester til å hente frem magi og stemning i sine vakre bilder. "Det er ikke utstyret, men detaljene, lyset og stemningen i bildene som er det viktigste".

Kristine vil lære bort enkle teknikker for å ta stemningsfulle bilder som fanger oppmerksomhet. Valg av motiv, komposisjon, hvordan utnytte lyset, posisjon og vinkler. Dere vil få prøve dere på innendørs fotografering av blomsterdekorasjoner og utendørs fotografering i blomsteråkeren. Kristine gir råd og veiledning underveis, og seksjonen avsluttes med en felles gjennomgang av bildene dere har tatt på skjerm. Du velger selv om du vil bruke mobilkamera eller annet fotokamera.

Kurset varer i 4,5 timer, inkludert pause med enkel servering. 10 deltagere.

Pris 2450 kr

Kursdager i 2022

søndag 04. september lø. 15-19.30

BLOMSTERBINDING


På sensommeren, når åkeren er på sitt vakreste, inviterer vi til blomsterbindingskurs hos Floria Moria. Her vil du lære å binde frodige, romantiske buketter av det som blomstrer i åkeren, og få med deg 2 buketter hjem.

 • bukettens elementer & bindingsteknikk
  Vi går igjennom bukettens ulike elementer, komposisjon og bindingsteknikk, før du får lage din egen bukett av utvalgte blomster. 
 • åkervandring
  Videre går vi ut i åkeren for å lære mer om de ulike sortene som dyrkes hos Floria Moria. Hvordan og når bør du plukke blomstene for å sikre best holdbarhet i vasen? 
 • plukk og lag din egen bukett
  Nå kan du bruke det du har lært! Høst inn og komponer din egen unike sesongbukett. 

Dette blir en dag med fokus på opplevelse og hygge i blomsteråkeren. Kurset varer i 3 timer, inkludert pause med enkel servering. 10 deltagere per kurs. 

Pris 1150 kr 

Kursdager i 2022
lørdag 13. august kl. 11-14
tirsdag 16. august kl. 17.30-20.30
tirsdag 23. august kl. 17.30-20.30


PÅMELDING

Har du lyst å delta på kurs kan du melde deg på i skjemaet under. Oppgi hvilket kurs du ønsker å delta på og dato i meldingsfeltet. Er dere flere som vil melde dere på samme kurs kan du skrive navn på øvrige deltagere i meldingsfeltet. 

Alternativt kan du sende e-post til post@floriamoria.no.

Du vil få bekreftelse på din påmelding og betalingsinformasjon på e-post. Påmeldingen er bindende. Kursavgift refunderes ikke, men kursplassen kan selges videre dersom du ikke kan delta.