Kurs hos Floria Moria

KRANSBINDING

"Senhøstes , når hagen har gått i dvale, trekkes jeg mot skogen. Det er tid for sanking. Sanking av mose, kongler, lyng og bar til vinterens fineste kranser."

I november og desember inviterer jeg til kranskurs og førjulshygge i blomsterverkstedet. På kurset vil du lære bindingsteknikk, og få lage din egen barkrans med god veiledning underveis.  Vi bruker skogens kransemateriale som gran, furu, einer og kongler.  Du velger selv hvilket kransemateriale, underlag (halmkrans eller metallring) og sløyfebånd du vil bruke for å lage din unike krans.  Alt materiale du trenger er inkludert i kursavgiften. 

Dette blir en uhøytidelig kveld med kransbinding og prat rundt bordet, hvor jeg tror og håper du vil reise fornøyd hjem med din egenlagde, unike krans under armen og gryende julestemning innvending.  

Det blir servering av gløgg, klementiner og julekaker.  10 deltagere per kurs. 

Pris 950 kr

Kurskvelder i 2021
tirsdag 16. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
torsdag 18. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
tirsdag 23. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
onsdag 24. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
torsdag 25. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
tirsdag 30. november kl. 18-20.30 (fullbooket)
torsdag 2. desember kl. 18-20.30 (1 ledig plass)

For påmelding se skjema nederst på denne siden. 


DYRKING 


I dette kurset ønsker vi å inspirere deg til å dyrke dine egne snittblomster og gi deg den nødvendige verktøykassa du trenger for å komme i gang. Kurset passer for hageglade, hobbygartnere og nybegynnere.

 • plan for sesongen
  Med litt god planlegging er det fullt mulig å ha snittblomster i flor fra mars til oktober. Og det er så uendelig mye fint du kan dyrke!
  Vi går igjennom bukettens elementer, gode sorter for snitt i de ulike plantegruppene, og hvordan du kan oppnå blomstring hele sesongen igjennom. Du vil få en innføring i hvordan du kan lage din egen plan for sesongen og utnytte dyrkningsarealet du har på en best mulig måte. 
 • dyrkingsteknikk
  Praktisk, grunnleggende kunnskap om dyrking av snittblomster.  Temaet er stort og du blir ikke utlært- men forhåpentligvis vil du sitte igjen med en trygghet til å starte opp selv, og noen triks i ermet for å oppnå gode dyrkingsresultater. Fokus er på ettårige vekster og georginer. Vi skal bl.a. innom såteknikk, såtidspunkt og "gjentagende såing", planteavstand, ugressbekjempelse, oppbinding, topping av planter og høstetidspunkt. 
 • så selv
  Vi sår hvert vårt pluggbrett med utvalgte favoritter fra Floria Moria sortimentet. Dette får du med hjem som startskudd på sesongen. 

Kurset varer i 3,5 timer, inkludert pause med enkel servering. 10 deltagere per kurs. Etter kurset vil du få et digitalt kurshefte om snittblomstdyrking. 

Pris 1200 kr  

Kursdager i 2021
lørdag 24. april kl 11-14.30 (fullbooket)
lørdag 1. mai kl 11-14.30 (fullbooket)
søndag 2. mai kl 11-14.30 (fullbooket)

BLOMSTERBINDING


På sensommeren, når åkeren er på sitt vakreste, inviterer vi til blomsterbindingskurs hos Floria Moria. Her vil du lære å binde frodige, romantiske buketter av det som blomstrer i åkeren, og få med deg 2 buketter hjem.

 • bukettens elementer & bindingsteknikk
  Vi går igjennom bukettens ulike elementer, komposisjon og bindingsteknikk, før du får lage din egen bukett av utvalgte blomster. 
 • åkervandring
  Videre går vi ut i åkeren for å lære mer om de ulike sortene som dyrkes hos Floria Moria. Hvordan og når bør du plukke blomstene for å sikre best holdbarhet i vasen? 
 • plukk og lag din egen bukett
  Nå kan du bruke det du har lært! Høst inn og komponer din egen unike sesongbukett. 

Dette blir en dag med fokus på opplevelse og hygge i blomsteråkeren. Kurset varer i 3 timer, inkludert pause med enkel servering. 8 deltagere per kurs. 

Pris 950 kr

Kursdager i 2021
søndag 15. august kl. 11-14 (fullbooket)
søndag 22. august kl. 11-14 (fullbooket)
tirsdag 24. august kl. 17-20 (fullbooket)
søndag 29. august kl. 11-14 (fullbooket)
tirsdag 31. august kl. 17-20 (fullbooket)
søndag 5. september kl. 11-14 (fullbooket) 


PÅMELDING

Har du lyst å delta på kurs kan du melde deg på i skjemaet under. Oppgi hvilket kurs du ønsker å delta på og dato i meldingsfeltet. Er dere flere som vil melde dere på samme kurs kan du skrive navn på øvrige deltagere i meldingsfeltet. 

Alternativt kan du sende e-post til post@floriamoria.no.

Du vil få bekreftelse på din påmelding og betalingsinformasjon på e-post. Påmeldingen er bindende. Kursavgift refunderes ikke, men kursplassen kan selges videre dersom du ikke kan delta.