Om oss

Vi er en blomstergård på det frodige innlandet i Tønsberg 
- spesialisert på dyrking av unike, nostalgiske og sjeldne snittblomster.

Vår visjon er å tilby det lokale markedet ferske, unike sesongblomster av høy kvalitet, og utgjøre et bærekraftig alternativ til de langveisfarende blomstene som i dag dominerer markedet.  Blomstene dyrkes på friland, med hønsegjødsel fra egen gård og uten kjemiske sprøytemidler. 

Vi dyrker over 50 ulike sorter av blomster, grønt og gresskar. Sortene er nøye utplukket fra frø- og knollforhandlere i Norge og Europa, på bakgrunn av snittegenskaper, farger, duft og trender. Vår småskaladrift gjør at vi kontinuerlig kan fornye sortiment og utvalg, og tilby mange av de nye spennende sortene på markedet.

Blomstene plukkes duggfriske fra åkeren og selges direkte fra gården til deg som kunde. I vårt eget gårdsbinderi lager vi frodige buketter og dekorasjoner til alle livets anledninger, til hverdags og til fest. Vi selger også buketter gjennom utvalgte blomsterforhandlere i vårt distrikt.

Våre blomster er i salg i periodene april-mai og juli-september. Gresskarene er høsteklare i september/oktober. 

Floria Moria drives av Marthine Søyland Hoel:

«Det er bare å innrømme det; jeg er ikke blant dem som drømmer om den kalde fine tida. Når julelysene slokkes kommer lengselen - lengsel etter de første snøklokkene og etter scillaen som igjen skal lage sitt årlige blomsterhav under syrinenes sprekkferdige knopper.

Lengsel etter forventningen som dirrer i vårluften - og det magiske tidspunktet hvor naturen eksploderer i form og farge.

Slik har det vært så lenge jeg kan huske. Helt siden jeg som 5-åring plukket en nevestor markblomstbukett til min tantes bursdag, og fikk skryt for komposisjon og fargesammensetning. Der og da ble frøet sådd for min store blomsterlidenskap; en trang til å dyrke, til å skape.

Jeg har bakgrunn som gartner, planteviter og byplanlegger. Mitt ønske er å dele av kunnskap og kreativitet, og gjennom dette inspirere flere til å dyrke egne snittblomster.

I en verden som stadig er i endring tror jeg at vi mer og mer trenger det bestandige - noe som kan stoppe tiden litt - og gi ro. For meg er det å dyrke og dele blomstermagi et slikt pusterom.»