Om oss

Vi er en blomstergård på det frodige innlandet i Tønsberg 
- spesialisert på dyrking av unike, nostalgiske og sjeldne snittblomster.

Sesongen 2020 startet vi opp med dyrking av snittblomster på gården vår i Ramnes, rett utenfor Tønsberg by. Vår visjon er å tilby det lokale markedet ferske, unike sesongblomster av høy kvalitet - og utgjøre et bærekraftig alternativ til de langveisfarende blomstene som i dag dominerer markedet. Blomstene dyrkes på åkeren og i uoppvarmede veksthus, med hønsegjødsel fra egen drift og uten kjemiske sprøytemidler. 

Vi dyrker i år over 50 ulike sorter av blomster, grønt og gresskar. Sortene er nøye utplukket fra frø- og knollforhandlere i Norge og Europa - på bakgrunn av snittegenskaper, farger, duft og trender. Vår småskaladrift gjør at vi kontinuerlig kan fornye sortiment og utvalg - og tilby mange av de nye spennende sortene på markedet. 

Blomstene plukkes duggfriske fra åkeren og selges direkte fra gården til deg som kunde. I vårt eget gårdsbinderi lager vi frodige buketter og dekorasjoner til alle livets anledninger, til hverdags og til fest. Vi selger også blomster og grønt direkte til blomsterforretninger og dekoratører i vårt distrikt.  

I år vil hovedsesong være august - september. Neste år vil vi utvide utvalget av vårblomstrende løk og knoller, slik at blomstringen strekkes fra mai til september. 

Floria Moria drives av Marthine Søyland Hoel:

«Det er bare å innrømme det; jeg er ikke blant dem som drømmer om den kalde fine tida. Når julelysene slokkes kommer lengselen - lengsel etter de første snøklokkene og etter scillaen som igjen skal lage sitt årlige blomsterhav under syrinenes sprekkferdige knopper.

Lengsel etter forventningen som dirrer i vårluften - og det magiske tidspunktet hvor naturen eksploderer i form og farge.

Slik har det vært så lenge jeg kan huske. Helt siden jeg som 5-åring plukket en nevestor markblomstbukett til min tantes bursdag, og fikk skryt for komposisjon og fargesammensetning. Der og da ble frøet sådd for min store blomsterlidenskap; en trang til å dyrke, til å skape. Floria Moria som jeg driver med god hjelp fra bonden selv, Svein Inge, er et resultat av dette.

Jeg har bakgrunn som gartner, planteviter og byplanlegger. Mitt ønske er å dele av kunnskap og kreativitet, og gjennom dette inspirere flere til å dyrke egne snittblomster.

Fra farmors hage husker jeg zinnia, løvemunn, erteblomster og georginer - og disse nostalgiske sortene ligger mitt hjerte nærmest.

I en verden som stadig er i endring tror jeg at vi mer og mer trenger det bestandige - noe som kan stoppe tiden litt - og gi ro. For meg er det å dyrke og dele blomstermagi et slikt pusterom.»